top of page

UFC Vegas 92 - Prelims

Ny vecka betyder en ny UFC-gala. Näst på tur är den 92:a galan på APEX-center i Las Vegas. Spontant verkar inte helgens kort bjuda på några toppmatcher. Låt oss dock se om vi kan hitta några guldkorn som vi kan lägga en slant på. Vi inleder med en genomgång av prelims!


Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Nya Expekt som erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Klicka på bilden nedan och ta del av Nya Expekts välkomstbonus.


Nya Expekt Gratisspel

Emily Ducote v Vanessa Demopoulos

Ducote, med brottning som grund, besitter även fin BJJ och är taktiskt slipad. Är inte imponerad av Vanessa som börjar komma till åren har inte imponerat i UFC trots fin statistik på pappret. Hon verkar vara en "mellanmjölk" fighter som varken har visat upp någon brottning, striking eller fight-IQ värt att tala om. Ducote bör vinna en övertygande 3-rondare.


Vinnare: Ducote (via poäng)

Odds: 1.58


Alateng Heili v Kleydson Rodrigues

Får hålla Kleydson som befogad favorit trots att oddset på Heili pressats ner under veckan. Kinesen har inte visat upp särskilt bra brottning eller förmåga till avslut, samt hamnat i problem i situationer när han har utsatts för press. Ser Kleydson sätta press på Heili och klara sig i fint vid eventuella nertagningsförsök från motståndarens håll. Brasse-vinst spelades för någon dag sedan och gav då oddset 1.68. Allting däromkring eller högre tycker jag är spelvärt.


Vinnare: Rodrigues (via poäng)

Odds: 2.32


Piera Rodriguez v Ariane Carnelossi 

Den ovanligt muskulösa Carnelossi med sin kraftulla striking bör lösa biffen mor favoriten och landskvinnan Rodriguez. Den sistnämnda är även hon en i raden av dessa “mellanmjölk” fighters som inte är särskillt bra på någonting inne i oktogonen. Ingen av damerna har bra kondis men Carnelossi bör kunna ha tillräckligt med ork för att säkra de två första ronderna.


Vinnare: Carnelossi (via poäng)

Odds: 4.25


Abus Magomedov v Warlley Alves 

Detta är en drabbning som jag har svårt att se gå tiden ut. Någon av dessa två kommer med all sannolikhet att få till ett avslut, och det tidigt, då ingen av dem historiskt sett visat upp bra kondis. Abus är en realivt bra all-around fighter med sina bästa år framför sig, samtidigt som det känns som att Warlleys bäst före datum håller på att passera. Brassen har inte sett bra ut på sistone och hsr gått upp en viktklass eftersom han inte verkar kunna hålla vikten nere. Tror inte att hans normalt sett vassa sprakar och submissions kommer att hjälpa honom denna gången.


Vinnare: Magomedov (via KO/TKO)

Odds: 1.97


Tamires Vidal v Melissa Gatto

Fördel Gatto som bör ha bättre kondis och längden till sin fördel, ifrågasätter dock hennes fight-IQ. Tar sig an Vidal som är väldigt oatletisk, samt har dålig kondis och striking-teknik. Ännu en duell mellan två kvinnor som håller låg UFC-nivå, och ännu ett tillfälle för en toapaus? Slösar inte min energi på att försöka hitta något av spelvärde.


Oumar Sy v Tuco Tokkos

Två UFC-debutander drabbar samman, med Tokkos som ställer upp på relativt kort varsel. Kort och gott är detta en fight som omges av massa frågetecken, där logiken säger att Sy bör dominera och vinna via avslut. Undviker dock matcher där debutanter ställs mot varandra, som dessutom kommer från organisationer där doping är vardagmat.


Vinnare: Sy (via KO/TKO)

Odds: -


Tom Nolan v Victor Martinez

Ingen av herrarna håller enligt min mening UFC-nivå, och ingen av dem har imponerat i sina respektive debuter. Martinez har varken någon striking eller grappling värd att nämna och var senast knockad av BJJ-experten Jordan Leavitt, under all kritik! Nolan har å andra sidan debuterat mot en relativt tuff motståndare, har åldern till sin fördel och har troligtvis mer att ge. Fördelen går till australiensaren men oddset är löjligt lågt. Hoppar spel.


Vinnare: Nolan (via KO/TKO)

Odds: 1.49


Detta sammanfattar den här galans Prelims. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page