top of page
Liverpool - Arsenal

UFC 302 - Makhachev vs Poirier - Tidiga matcher

Två veckor har passerat sedan förra UFC-galan och abstinensen har verkligen tagit ut sin rätt, speciellt med tanke på att ett nytt PPV kort med en fin titelmatch på menyn stundar. Denna helgen bjuds vi på UFC 302 och en match om guldet i lättviktsklassen, med ingen mindre Islam Makhachev och Dustin Poirier i huvudrollen. Låt oss börja med att gå igenom matcherna som underkortet bjuder på.

Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Nya Expekt som erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Klicka på bilden nedan och ta del av Nya Expekts välkomstbonus.


Nya Expekt Gratisspel

André Lima v Mitch Raposo

Kickboxaren Lima ställs mot brottaren Raposo  i vad som bör vara en "striker vs brottare” duell. Lima är en kickboxare med hyfsat bra BJJ. Hans motståndare Raposo gör sin UFC-debut på kort varsel, en kombination som sällan brukar resultera i en vinst. Jänkaren kommer troligen att satsa på nedtagningar direkt från start och frågan är hur länge kondisen kommet att hålla i sig. Lima bör vara den bättre och mer kompletta MMA-utövaren över 3 ronder, men jag utesluter inte ett avslut i rond 2-3.


Vinnare: Lima (via poäng)

Odds: 2.65


Joselyn Edwards v Ailin Perez

En på förhand tråkig match mellan två damer som hittills blandat och gett i UFC. Liten fördel för Edwards sett till kondis, erfarenhet och längd. Hon har även börjat utveckla en bra nertagningsdefensiv, vilket lär behövas mot Perez som gärna vill ta ner sina motståndare. Perez saknar dock både striking och kondition för att kunna utgöra ett hot i mer än en rond. Edwards live-bettas efter rond 1?


Vinnare: Edwards (via poäng)

Odds: 3.70


Mickey Gall v Bassil Hafez

Gall har verkligen inte levt upp till förväntningarna i UFC och är ännu en i raden av UFC-fighters vars fight-IQ helt enkelt inte går att lita på. Det är mycket snack om Galls färdigheter på mattan men tycker personligen att hans grappling är något överskattat. Ser Hafez som den mer kompletta av dem med fördel när det kommer till både haka, striking och brottning. En vinst via avslut hade inte förvånat, antingen stående eller via “ground-and-pound”.


Vinnare: Hafez (via KO/TKO)

Odds: 4.35


Nico Price v Alex Morono 2

Här bjuds vi med all sannolikhet på en strikingaffär, i ett returmötet mellan två herrar vars bäst-före-datum håller på att passera. Håller på pappret Morono som den fräschare av dem men kan bara inte lita på hans taktiska intelligens. Allt som ofta vägrar han hålla sig till matchplanen och verkar sällan ta till sig råd från coacherna, vilket många gånger kostat honom vinsten. En på förhand jämn duell som jag har svårt att se gå tiden ut. Trots att jag inte litar på Price heller verkar han ha haft ett bra träningsläger, och om jag måste välja en vinnare så får det bli att han upprepar bedriften från deras första möte och vinner via avslut.


Vinnare: Price (via KO/TKO)

Odds: 4.80


Phill Rowe v Jake Matthews

Rowe har en imponerande räckvidd för viktklassen och helt OK BJJ, men har i min mening inte mycket mer än så. Han har inga färdigheter som sticker ut ur mängden och fight-IQ:t går verkligen att ifrågasätta. Matthews har blandat och gett sedan debuten i UFC och har emellanåt heller inte gått att lita på men ska här vara bättre på det mesta. Rowe har så klart en “punchers chance”, det har de flesta strikers i en oktagon, men bortsett från det ser jag motståndares press och tempo bli lite för mycket för honom efter rond 1.


Vinnare: Matthews (via poäng)

Odds: 2.60


Grant Dawson v Joe Solecki

En av galans tråkigaste tillställningar bjuds vi med all sannolikhet i denna match. Dawsons outtröttliga press och brottning bör vara lite för mycket för BJJ-ässet Solecki. Stående är ingen av dem tekniskt begåvade. En på förhand jämn match där Dawson ges en liten fördel.


Vinnare: Dawson (via poäng)

Odds: 2.02


Roman Kopylov v Cesar Almeida

Potentiellt en av galans mer actionfyllda drabbningar. I Kopylov hittar vi en helt OK kickboxare som dock har visat upp brister när det kommer till defensiven och har emellanåt tagit emot lite för många slag för mitt tycke, av motståndare med sämre striking än Almeida. Brassen har jättefin kickboxning och slår hårt, och det är inte uteslutet att vi får se Kopylov åka på sin första KO-förlust i karriären. Almeida-vinst plockades redan förra veckan till fina 2.05 men har sedan dess droppat och är numera nere på runt 1.80.


Vinst: Almeida (via KO/TKO)

Odds: 3.40


Detta sammanfattar den här galans Prelims. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page