top of page
Liverpool - Arsenal

UFC 302 Makhachev vs Poirier - Analys av huvudkortet


Vi trummar vidare på mot huvudportionen av galan där huvudmatchen, som sagt, är duellen om lättviktsbältet. Fina möjligheter till spel har hittats i flertalet av matcherna som vi kommer gå igenom här. Låt oss syna oddsen!

Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion med bra spelvärde, följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Nya Expekt som erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Klicka på bilden nedan och ta del av Nya Expekts välkomstbonus.


Nya Expekt Gratisspel

Randy Brown v Elizeu Zaleski 

Ännu en strikingduell och ännu en match som involverar en fighter jag inte litar när det kommer till fight-IQ. Syftar på Brown som är väldigt atletisk och har bra räckvidd för division men har allt som ofta visat taktiska brister i oktogonen. Fördelen han har här är Zaleskis ålder och bäst-före-datum, som verkar ha passerat. Brassen verkar ha förlorat en del av den fina kvickhet han har haft. Litar i grund och botten dock inte på någon av dem.


Vinnare: Brown (via poäng)

Odds: 2.75


Jailton Almeida v Alexandr Romanov

Den naturliga lätt-tungviktaren och grapplingässet Almeida går ännu en match en viktklass upp. Denna gången mot en fin brottare i Romanov som dock flertalet gånger visat brister i både kondis och hjärta/menta inställning. Brassen ska ha bättre BJJ, är mer atletisk och kvickare. Faktorer som kan fälla avgörandet. Duellerna kommer med all sannolikhet inte att hållas stående utan båda kommer att gå för nedtagningar. Ser Almeida vara den med mer ork och större chans till avslut, troligtvis via ground-and-pound. Avstår spel med nöje.


Vinnare: Almeida (via KO/TKO)

Odds: 4.50


Kevin Hollan v Michael Olekseijczuk

Holland på ett huvudkort i en PPV-gala är tillfällen då han brukar bjuda upp till dans. Han serveras en Olekseijczuk med en form som pekar nedåt, utan sitt ordinarie coach-team som han har kickat och en väldigt endimensionell strikingstil. Brottning saknar polacken helt och kommer troligen inte att utgöra ett hot på den fronten. Hollands stabila haka, BJJ och fina längd är färdigheter som kommer att komma till nytta mot stilen som polacken bringar, och avlut kan komma antingen via KO eller submission. Spel har lagts på både Holland via avslut (1.91) och Holland att vinna i rond 1-2 (2.25). Let's go!


Vinnare: Holland (via submission)

Odds: 3.50


Sean Strickland v Paulo Costa

Ännu en match där spelvärde hittas. Allt pekar på att vi får se en strikingaffär i denna 5-rondare. Strickland bör ha fördelen när det kommer till boxning och kondis, speciellt i den senare delen av matchen. Jag är dock inte såld på att han har kvar hunger och motivation efter att ha nått guld samt förlorat den lika kvickt. Costa med sin “secret juice” är en kraftfull kickboxare, har svart bälte i BJJ och kan skapa problem för jänkaren både på stående och nere på mattan. Definitivt en betydligt jämnare kamp än vad oddsen indikerar och ett litet spel på Costa måste bara testas, speciellt med odds som i skrivandets stund är uppe på 3.15.


Vinnare: Costa (via KO/TKO)

Odds: 4.20


Islam Makhachev v Dustin Poirier

Kan Poirier skrälla i sin eventuellt sista titelchans, absolut kan han det. Kan Makhachev dominera från första minut och krossa Poirier, klart han kan. Kommer allmänheten att överskatta Makhachev och betta sönder honom, klart som fan, då han just nu är galans största favortit. Poängen är att Poirier besitter färdigheter som krävs för att ta bältet ifrån Makhachev. Han är erfaren, härdad, den bättre strikern och har kondis för 5 hårda ronder. Lägg på det till att Makhachev för var match och år som går har det tuffare och tuffare med viktminskningen som krävs, och har under fightveckan framstått som lite för nonchalant och arrogant för mitt tycke. Oddset på Poirier är just nu på 5.85 och det är nästintill kriminellt att inte plocka det. Ett litet spel på Poirier-vinst har lagts, och lite till kan eventuellt lastas på om Makhachev ser dålig ut i samband med invägningen.


Vinnare: Poirier (via KO/TKO)

Odds: 8.0


Detta sammanfattar den här galans Huvudkort. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page