top of page

UFC 300 Prelims - Odds & analyser av galans underkort

Äntligen är det dags, inte bara för årets, utan den namnstarkaste UFC-galan i modern tid. Vi bjuds på absoluta toppmatcher, från tidigt underkort till huvudmatchen. Därför har vi denna veckan delat upp genomgången i två delar där vi öppnar upp med att tippa underkortets drabbningar.


Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.


Spelen liras på spelsidan Nya Expekt som erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Klicka på bilden nedan för att komma till bonusen.


Nya Expekt gratisspel bonus

Deiveson Figureido v Cody Garbrandt

Två tunga namn och två relativt kompletta MMA-fighters öppnar upp galan. Figgy såg stabil ut i sin första match i den nya viktklassen och har i denna duell definitivt en bättre haka. Cody ska man aldrig räkna bort men har tidigare haft moment och dueller där han missbedömt situationer, något som kan kosta honom mot en motståndare som slår hårt. Inget spelvärt för tillfället.


Tippar: Figgy (via Ko/Tko)

Odds: 2.80


Bobby Green v Jim Miller 

Båda är UFC-veteraner med bäst-före-datum smått passerade. Hur påverkad är Green av den hemska knocken i sin senaste match? MIller ser ut att ha lite till att ge och har sett stabil ut på sistone. Superjämn drabbning på förhand där jag kan se Miller sätta press på Green som gärna vill försvara och kontra. Millers offensiv tror jag kommer orsaka skada. Inga oddsen lockar.

 

Tippar: MIller (via KO/TKO)

Odds: 6.75


Jessica Andrade vs Marina Rodriquez

Rodriguez har storleken på sin sida och är en stabil striker men lite för endimensionell. Andrarde är definitivt den mer kompletta av dem två, bör ha fördel i brottningen och BJJ samt kan ge sin landskvinna en utmaning även på fötterna. Tror på Andrade i denna och hon spelades för någon dag sedan till betydligt högre odds än dagens. Inget spelvärden på Andrade under 1.80.


Tippar: Andrade (via domslut)

Odds: 3.55


Jailin Turner vs Renato Moicano

Turner med en enorm längd för viktklassen och fin striking. Har dock visat mer än gång tecken på mental svaghet när han pressas. Något jag lätt kan se Moicano göra med sin brottning, fina fight-IQ och vassa BJJ. En farlig rond 1 för brassen men bör ta över därefter. Oddset på Moicano är högre än vad det borde vara. Inväntar face-offs innan ett eventuellt spel.


Tippar: Moicano (via submission)

Odds: 6.10

 

Sodiq Ysuff vs Diego Lopes

Två talangfulla fighters med siktet inställt mot toppen i viktklassen. Lopes är den mer dynamiska och aggressiva med både farlig BJJ och striking. Yusuff är dock väldgt explosiv, seg, tuff och svåravslutad. Upp till bevis för båda. Avstår spel.


Tippar: Lopes (via submission)

Odds: 4.0


Holly Holm vs Kayla Harrison

Alla vi vet vad UFC-legendaren Holm går för i sina bästa stunder men med 42 år fyllda är frågan om inte hennes bästa dagar har passerat. Ställs mot den 9 år yngre PFL-mästaren och brottningfenomenet Harrison som dock går ner en viktklass för första gången i sin karriär. Om hon fixar vikitngmisnkningen utan komplikationer kan detta vara en väldigt ensidig affär. Kollar på oddsen efter invägningceremonin


Tippar: Harrison via domslut

Odds: 2.23


Calvin Kattar vs Aljamain Sterling 

Kattar återvänder till buren efter en längre frånvaro samtidigt som Sterling för första gången går upp en viktklass. Kattar är en supervass boxare men kommer säkerligen att påverkas av den långa frånvaron, frågan är bara hur mycket. Högre viktklass bör inte vara ett större hinder för Aljo som var en massiv bantamviktare och fortfarande har vassa sparkar på distans, fin brottning och BBJ att förlita sig på. Oddset på rak vinst är i dagsläget är inte spelbart.


Tippar: Sterling (via domslut)

Odds: 2.25


Jiri Prochazka vs Aleksandar Rakic 

Två strikers ställs mot varandra där Rakic bör vara den defensivt bättre samt ha fördel i brottningen. Rakic kan å andra sidan vara lite väl för tålmodig ibland och vänta på att kontra, något som kan kosta honom. Han har även varit borta en stund på grund av en knäskada. F.d. mästaren Jiri ska man aldrig räkna bort med sin smått oförutsägbara stil. Ett litet spel på Jiri kan testas för odds än 2 gången degen, inte lägre än så.


Tippar: Rakic (via domslut)

Spel: 3.80


Mina slutgiltiga spel hittas som vanligt i min spreadsheet som länkas på mitt Twitter/X-konto: @fillekosovac.

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page