top of page

Matchen


Det var upplagt för stor underhållning i ännu en upplaga av det klassiska Derby d'Italia mellan Juventus och Inter. Två lag som haft motiga säsonger skulle duellera om en plats i finalen av den italienska cupen. En match som på förhand skulle kantas av nervositet och hårt spel blev en relativt städad historia där få fouls tilldömdes och domaren aldrig riktigt sattes på prov. Juventus gick mot segern efter mål inprickat av Cuardado när Inter, i matchens sista övertidsminut, tilldelades straff. Den hårt kritiserade och ifrågasatte Lukaku stegade fram och satte kvitteringen vilket också blev slutresultatet.


Målfirande väckte starka reaktioner


Lukaku firade målet genom att hyscha publiken. Något som inte uppskattades av någon part och ledde till stora rabalder. Publiken blev rosenrasande, spelarna hamnade i bråk och flera röda kort tilldelades. Däribland till "matchhjälten" Lukaku. Reaktionerna i sportvärlden har varit stora kring händelsen som utspelade sig i matchens slutskede och åsikterna många. Men vad var det egentligen som hände?Det har framkommit att Lukaku likt många gånger förr i sin karriär trakasserats av rasistiska glåpord ifrån läktarhåll. Tyvärr är detta en vardag inom den italienska fotbollen oavsett om du spelar i Bergamo, MIlano, Rom eller Turin. Det är tråkigt att förbundet aldrig lyckas få bukt med detta problem som måste upphöra. Det måste till hårdare tag för att tackla detta problem där spelare ska kunna känna sig trygga i att utöva sitt yrke. Vad skulle kunna göras?I detta specifika fall behöver klubben, i det här fallet Juventus, bestraffas. Det är de som ansvarar för säkerheten samt insläppen av publik till sin arena. Här behöver de vara hårdare i sina kontroller för att undvika denna typ av tråkigheter. En bestraffning kan vara av ekonomisk karaktär där klubben tvingas betala böter. Det kan röra sig om att tvinga laget spela inför tomma läktare på obestämd tid. Det kan även gå så långt att klubben fråntas poäng eller utesluts ifrån en tävling. De skyldiga supportrarna som främjar rasism måste portas ifrån arenan för all framtid. Skall man uppnå en förändring så krävs det drastiska åtgärder. Det finns inga mellanting. De ansvariga behöver veta att efterföljden av grovt olämpligt beteende leder till hårda straff.


Lukaku straffas efter målfirande


Stor kritik har riktats mot domarens agerande efter Inters sena kvittering. Domare Davide Massa gav Lukaku hans andra gula kort efter att denne firat med att hyscha hemmafansen efter Inters sena kvittering. Undertecknad är av annan åsikt och anser att det var helt korrekt agerat av domaren. För att förstå min poäng behöver vi bryta ner händelsen. * Lukakus frustration byggs upp mot Juventus supportrar som skanderar rasistiska ramsor. Matchen borde avbrutits direkt när detta började men domare i allmänhet gör inte det av någon anledning. Här måste det till en förändring att genast avbryta en match när detta inträffar. * Inter tilldelas straff i matchens sista övertidsminut i detta heta derby. Redan här är det rejält irriterat på hemmasektionen. Att Lukaku efter kvitteringen hyschar fansen kan inte tolkas som annat än ett hån. Det finns sätt att göra det "snyggt" och springa tillbaka men Lukaku står i detta fall kvar framför hemmafansen och fortsätter hyscha. Detta gör fansen irriterade och spelare ryker ihop. Lukakus egna lagkamrat, Edin Dzeko, är först fram för att försöka dra bort Lukaku innan någon kommer till skada. Det om något är ett tecken på att spelaren agerat fel. * När Lukaku synar det röda kortet blir han inte förvånad. Även det är tecken på att spelaren är medveten om vad han gjort och att han accepterar utvisningen. Domare Massa MÅSTE i detta skede visa ut Lukaku då han medvetet provocerar fansen. Detta beteende måste också upphöra, framförallt i stora laddade matcher då det kan leda till kaos på läktaren där flera kan komma till skada. Frias man från sådant kan det slutligen leda till tragedier bortom fotbollen. Samtliga inblandade parter, fans, spelare, klubbar behöver ta ansvar och konsekvensen över sitt agerande.

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page