top of page
Speltips UFC Fight Night 93: Perez vs Taira - Prelims

UFC Fight Night 93: Perez vs Taira - Prelims

UFC rullar på med ytterligare en gala på deras APEX Center i Las Vegas där en spännande match i herrarnas flugvikt är i fokus. Vi går i tur och ordning igenom underkortets matcher, väljer våra vinnare samt synar eventuellt spelvärde.

Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Nya Expekt som erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Klicka på bilden nedan och ta del av Nya Expekts välkomstbonus.


Nya Expekt Gratisspel

Shayilan Nuerdanbieke v Mlquizael Costa

Ser Costa ha stor fördel när det kommer till räckvidd och längd. Brassen bör även utnyttja sina fina sparkar mot ben och kropp. Shaylan är en brottare i grunden som gärna går för nedtagningar men har problem med att hålla sina motståndare nere. Mattan är något Costa kanske  kan utnyttja och avsluta matchen via submission eller TKO i en på förhand jämn match.


Vinnare: Costa (via KO/TKO)

Odds: 5.50


Julia Polastri v Josefine Knutsson

Ingen av damerna verkar hålla någon hög nivå precis men behöver ändå välja en vinnare. Polastri har vilja, vinnarskalle och bör vara den bättre strikern men Knutsson ska bara vara den bättre brottaren. Ser svenskan gå för nedtagningar, hålla sin motståndare nere på mattan större portioner av matchen och på så sätt kamma hem en tråkig poängvinst. Perfekt tillfälle för en toapaus?


Vinnare: Knutssom (via domslut)

Odds: 1.97


Jeka Saragih v Westin Wilson 

Ännu en medelmåttig match förutspås där en pytteliten fördel ges Wilson tack vare fördel sett till räckvidd, längd och bra BJJ. Är inte imponerad av Jeka och hans resume i oktogonen, speciellt inte med tanke på en rätt klar förlust förra året mot stolpskottet Jubil.


Vinnare: Wilson (via submission)

Odds: 6.25


Carl Judice v Gabrillea Fernandes

Första skrällspelet plockades I Judice, till oddset 2.90, tidigare i veckan. Ser amerikanskan har bättre kondis samt stå för pressen och volymen i matchen. Fernandes är för endimensionell med sin striking för att egentligen utgöra något riktigt hot och har kondition för ungefär en rond. Trots dålig defensiv stående bör Judice kunna överleva rond ett för att sedan skruva upp tempot, ta över matchen och vinna via press och mer aktivtet. Oddset är idag dock nere på 2.15 och bör undvikas.


Vinnare: Judice (via domslut)

Odds: 3.60


Garett Armfield v Brady Heistand

En “striker vs grappler” duell där Brady står för brottningen och Armfield för något bättre strikning. Den förstnämnda fightern är rätt dåligt stående medan Armfield har visat svagheter på mattan, så frågan är vem man ska lita mer på. Brady är i min mening en för dålig striker som troligen kommer ha svårigheter att kontrollera sin motståndare nere på mattan tillräckligt länge för att kunna utgöra något hot. Han verkar även sakna vinnarskalle. Armfield bör lösa biffen  men litar i grund och botten inte på någon av dem.


Vinnare: Armfield (via domslut)

Odds: 2.90


Nate Maness v Jimmy Flick

Flick är en för endimensionell fighter som uteslutet förlitar sig på BJJ och submissions, men saknar tillräcklig förmåga för nedtagningar. Tror inte att Maness kommer att tillåta Flick ta matchen ner till mattan, och bör definitivt vara den bättre strikern. Det är inte omöjligt att han till och med hittar Flicks haka någon gång i rond 2-3 och på så sätt avslutar sin motståndare.


Vinnare: Maness (via KO/TKO)

Odds: 1.46


Tagir Ulanbekov v Joshua Van 

Van har imponerat inledningsvis i UFC med fin striking och vinnarskalle men är troligen  fortfarande lite för grön när det kommer till vissa aspekter, mer specifikt hans grappling. Tagir bör vara flera klasser bättre nere på mattan och ska även vara den större av dem två. Vans väg till vinst kan vara nävarna och en eventuell KO/TKO men Tagir har aldrig förlorat via knock och ska kunna hålla duellerna nere på mattan och på så sätt få till en submission. Ryssen har spelats i en stark dubbel tillsammans med en annan fighter längre upp på kortet.


Vinnare: Ulanbekov (via submission)

Odds: -


Detta sammanfattar den här galans Prelims. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Bonus → 500 kr Gratisspel

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 1000 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page