top of page
Liverpool - Arsenal

UFC Fight Night: Kentucky - tidiga matcher

Ny vecka innebär oftast en ny UFC-gala. Näst på tur är en “Fight Night” i Kentucky, och spontant verkar helgens kort bjuda på en del 50/50-matcher. Något som eventuellt kan vara till fördel rent spelmässigt. Låt oss se om det finns något av spelvärde som vi kan lägga en slant på. Vi börjar med en genomgång av prelims.

Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Nya Expekt som erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Klicka på bilden nedan och ta del av Nya Expekts välkomstbonus.


Nya Expekt Gratisspel

Puja Tomar v Rayanne Amanda 

Tomar, mer känd som den första kvinnliga mma-fightern från Indien, gör sin UFC-debut. Har hittills inte visat upp färdigheter som sticker ut och känns som lite “överhypad”, kanske på grund av sin enorma popularitet i hemlandet. Tar sig an brasilianskan Amanda som i det stora hela inte håller mycket högre nivå men bör vara klassen bättre grappler. Spel avstås med nöje.


Vinnare: Amanda (via submission)

Odds: -


Cody Stamann v Taylor Lapilus 

En på förhand jämn duell mellan den erfarne boxare/brottaren Stamann och kickboxaren Lapilus. Den sistnämnda bör ha tillräckligt bra nertagningsdefensiv samt en betydligt större räckvidd och längd till sin fördel stående, och på så sätt lösa biffen.


Vinnare: Lapilus (via domslut)

Odds: 1.74


Eduarda Moura v Denise Gomes 

Brasse vs brasse duell där oddset på Gomes definitivt lockar. Visst har Moura visat upp fin brottning och är obesegrad, men mot suspekt motstånd. Ifrågasätter även hennes kondis som inte alltid har varit det bästa. Gomes har kraft i nävarna, vilja, fin BJJ och jag kan se henne ta över efter en jämn första rond. Ett litet spel på Gomes-vinst har plockats till 2.45 gånger degen.


Vinnare: Gomes (via domslut)

Odds: 4.90


Daniel Marcos v John Castaneda

Håller den obesegrade Marcos som den bättre strikern men jag ifrågasätter lite hans defensiva brottning, någonting jag kan se hans motståndare exploatera. Castañeda har resultatmässigt blandat och gett men har helt OK brottning, rätt inställning och kan gå 3 hårda ronder. En tuff och jämn duell förutspås där jag ger en pytteliten fördel till Castañeda. Inget odds lockar för tillfället.


Vinnare: Castañeda (domslut)

Odds: 2.85


Andrea Lee v Montana De La Rosa 

Två damer i usel form möts här i en “striker-vs-brottare” duell. Håller Lee som en liten favorit då hon bör ha helt OK brottning som komplement till sin striking. De La Rosas färdigheter stående är inget att hurra för av det hon visat upp hittills. Jag lutar åt Lee, men i och grund och botten kan matchen sluta hur som helst.


Vinnare: Lee (via domslut)

Odds: 2.28


Brad Katona v Jesse Butler 

Katona bör vara favoriten men oddset är absolut inte spelbar. En stabil brottare i grunden, dock med medelmåttig striking och ytterst tveksam vilja att ge 100% i alla lägen. Butler går ner två viktklasser sen senast och kommer ha längden och räckvidden till sin fördel. Han har bra BJJ och striking men kommer troligtvis inte kunna stoppa Katonas nedtagningar. Inget skam om man vill testa det relativt höga oddset på Butler men jag avstår


Vinnare: Katona (via domslut)

Odds: 1.64


Charles Radtke v Carlos Prates

Prates är en farlig muay thai striker som, på detta, kommer ha fördel när det kommer till längd och kondis. Kan dock se Butler kunna utnyttja brassen svaga punkt, brottningen, och ta kampen ner till mattan. Frågan bara om han har ork till att göra det i mer än 1 rond. Oddset är inte tillräckligt bra för att jag ska testa den teorin.


Vinnare: Radtke (via KO/TKO)

Odds: 7.50


Thiago Moises v Ludovit Klein

Moises med sin superba BJJ är alltid farlig på mattan. Tar sig an en fin striker i Klein som dock gillar att jobba i lugn och ro, utan att utsättas för press. Hans grappling är dock sämre och jag litar på att hans motståndare kan initiera grappling-dueller samt inte ge Klein det andningsutrymme han behöver. Ett mindre spel på Moises-vinst testades till oddset 2.12, tidigare i veckan.


Vinnare: Moises (via submission) Odds: 4.70


Detta sammanfattar den här galans Prelims. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page