top of page
Liverpool - Arsenal

UFC Fight Night Kentucky - Main card

Dags för del 2 av veckans genomgång - med fokus på huvudkortet. Det är ett par matcher här som jag har ett extra öga på, och en av dem kommer att synas noggrannare i en separat artikel och rek.

Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Nya Expekt som erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Klicka på bilden nedan och ta del av Nya Expekts välkomstbonus.


Nya Expekt Gratisspel

Punahele Soriano vs Miguel Baeza

Baeza får fördelen när det kommer till kondis och BJJ medan Soriano bör vara den bättre brottaren. Den sistnämnda går dock ner en viktklass vilket är ytterligare en faktor som kan påverka den redan tveksamma konditionen Soriano har visat upp. Ser Baeza vara den mer aktive fightern över 3 ronder, men en på förhand jämn duell.


Vinnare: Baeza (via poäng)

Odds: 5.20


Julian Marquez vs Zach Reese

Den ytterst underhållande Marquez återvänder efter en längre tids skadefrånvaro, vilket i princip bör räcka för att jag ska luta åt en Reese-vinst. Den förstnämnda herren har varit i väldigt tuffa bataljer i karriären och allt tyder på att hans bäst före-datum håller på att passera. Reese har bra BJJ och är stor för viktklassen. Kan se en jämn rond 1 men mer än så tror jag inte Marquez mäktar med.

 

Vinnare: Reese (via KO/TKO)

Odds: 3.85


Brunno Ferreira vs Dustin Stoltzfus

Har en Ferreira match någonsin sett rond 3? Tror inte det. Han är en kvick striker med bomber i nävarna, har även svart bälte i BJJ i bakfickan. Möter här Stoltzfus som i grunden är en fin grappler, men har visat upp ytterst tveksamt fight-IQ i sina tidigare matcher. Vi har inte sett brassen i de senare ronderna och vet egentligen inte om kondisen håller matchen ut. Har dock en stark känsla av att han vinner de första 2 ronderna, och att vi eventuellt inte ens får se matchen gå tiden ut.


Vinnare: Ferreira (via KO/TKO)

Odds: 1.68


Raul Rosas Jr vs Ricky Turcios

Bortser vi från Rosas tveksamma kondis bör detta vara en relativt ensidig affär. Turcios har flera gånger bevisat att han kan gå 3 ronder men har likväl visat att hans intelligens i buren inte är den bästa. Förutom det saknar han även kraft i slagen och har väldigt dålig nertagningsdefensiv. Ser Rosas kunna ta ner Turcios och aktivt söka submissions i ronderna 1-2, så länge orken finns där, vilket ska räcka.


Vinnare: Rosas Jr (via submission)

Odds: 3


Dominick Reyes vs Dustin Jacoby

Reyes återvänder efter en längre skadefrånvaro och en negativ formkurva och frågan är hur mycket han har kvar att ge. Han tar sig an en stabil kickboxare i Jacoby med fin teknik stående. Ser helt enkelt den sistnämnda vara den fräschare fightern men man ska aldrig räkna ut Reyes som endast förlorat mot de bästa i divisionen och egentligen inte har visat tecken på att hans bästföre-datum faktiskt har passerat. Oddset på favoriten är definitivt inte spelbart, upp till bevis för Jacoby.


Vinnare: Jacoby (via KO/TKO)

Odds: 2.25


Jared Canonnier vs Nassroudine Imavov

Cannonier är en atletisk striker som dock har hunnit fylla 40 år och har vart borta ett tag på grund av en knäskada. Den 12 år yngre Imavov har utvecklats från match till match och kan definitivt parera Cannonier stående, och är vid det här laget den kvickare av dem två. Han har även fin grappling som äss i rockärmen. Om inte Imavov avslutar sin motståndare bör han kunna valsa hem en 5-rondare.


Vinnare: Imavov (via poäng)

Odds: 3.45


Detta sammanfattar den här galans Prelims. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page