top of page
Speltips UFC 303: Pereira vs Prochazka - Prelims

UFC 303: Pereira vs Prochazka - Tidiga matcher

Ny vecka, ny UFC-gala. Näst på tur står inget mindre än PPV nummer 303, och spontant verkar helgens kort bjuda på en del fina matcher med skrällpotential. Vi börjar med en genomgång av prelims.

Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Nya Expekt som erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Klicka på bilden nedan och ta del av Nya Expekts välkomstbonus.


Nya Expekt Gratisspel


Ricky Simon v Vinicius Oliveira

Simon är en relativt komplett fighter som har brottning, BJJ, kondis och erfarenhet. Det är färdigheter som kan ställa till det för Oliveira, som i sin tur har helt OK striking och en “punchers chance” att vinna, men utöver det bör amerikanen kunna kontrollera matchen över 3 ronder.


Vinnare: Simon (via poäng)

Odds: 3


Carlos Hernandez v Rei Tsuruyra

Den lovande 22-åringen Rei debuterar i UFC med kort varsel och inför storpublik, ett recept som gång på gång visat sig misslyckas. Ynglingen kommer troligen gå för nedtagningar och kan utgöra ett hot i rond ett. Men Hernandez är en erfaren fighter som tidigare har mött bra grapplers, samt har fin kondis och bra boxning. Oddset på Hernandez som just nu ligger på 4.70 är i min mening för högt och måste bara testas.


Vinnare: Hernandez (via poäng)

Odds: 7


Andrei Arlovski v Marin Buday

UFC-legendaren och före detta mästaren i tungviktsklassen Arlovski har hunnit fylla 45 och har enligt mitt tycke tyvärr passerat sitt bäst före datum. Buday är inget speciellt men är betydligt yngre och har helt OK brottning. Det kan räcka med en nedtagning per rond för vinst, antingen via poäng eller via avslut. Mer troligt att vi får se en tråkig 3-rondare.


Vinnare: Buday (via poäng)

Odds: 2.63


M. Waterson-Gomez v Gillian Robertson 

Galans andra potentiella skrällvinst hittas i denna drabbning. Waterson har 4 förluster i rad men mot betydligt bättre motståndare än Robertson. Den sistnämnda går gärna för nedtagningar och har bra grappling, men är usel stående och har visat tendenser på mental svaghet när det inte går som tänkt sig. Waterson ska bara vara den bättre strikern och har bra nedtagningdefensiv.  Skrälloddset som erbjuds på henne kan inte ignoreras och allt över 2.40 tycker jag är spelbart.


Vinnare: Waterson (via poäng)

Odds: 3.3


Patyon Talbott v Yanis Ghemmouri 

Talangfulle Talbott har gått från klarhet till klarhet sedan debuten i UFC och har visat upp fin fight-IQ, bra kondis och en stabil haka. Hans motståndare är för endimensionell i mitt tycke, och förlitar sig en hel del på bensparkar. I det stora hela ska det bara vara klasskillnad mellan dem och jag kan se ett avslut från Talbotts håll, antingen via KO/TKO och via submission.


Talbott (via KO/TKO)

Odds: 1.73


Charles Jourdain v Jean Silva 

En på förhand jämn match där Jourdain bör stå för striking-volym och Silva för rå styrka och aggressivitet. Båda två har fin BJJ, och avslut via submission kan därför inte uteslutas. Avstår spel än så länge.


Vinnare: Silva (via submission)

Odds: 13


Cub Swanson v Andre Fili

Swanson har funnit fylla 40 och går här sin 33:e proffsmatch, och varningsflaggorna vajar därmed högt. Visst har han kvar tekniken och en del kraft i nävarna men det är troligen inte tillräckligt mot en yngre, snabbare och kvickare striker i Fili som dessutom kan implementera brottning. Starka faktorer talat emot Cub och jag ser honom förlora en 3-rondare.


Vinnare: Fili (via poäng)

Odds: 3.35

 

Joe Pfyfer v Marc Andre Barriault 

En match som inte är intressant rent spelmässigt. MBA är en medelmåttig UFC-fighter som dock har fin kondis och gillar att pressa på sina motståndare. Stor fördel Pfyfer när det kommer till brottning och BJJ, en väg till vinst jag tror han utnyttjar. UFC vill gärna se honom lyckas och denna match är troligtvis en bjudning.


Vinnare: Pfyfer (via submission)

Odds: 6.1


Detta sammanfattar den här galans Prelims. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Bonus → 500 kr Gratisspel

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 1000 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page