top of page

Allsvenskan 2024 - Guide & odds inför premiären

Allsvenskan 2024 står inför dörren, redo att sparka igång en ny, spännande säsong lördagen den 30 mars. Som Sveriges främsta fotbollsliga bjuder Allsvenskan inte bara på passionerade möten mellan lag med rika traditioner, utan också på en scen där både etablerade stjärnor och nya talanger får chansen att briljera.


Med en lång och stolt historia som sträcker sig tillbaka till 1924, fortsätter ligan att vara hjärtat i svensk fotboll och en källa till spänning för fans över hela landet. Varje match är en fest för fotbollsälskare, där lagens strategier, spelarnas skicklighet och den osäkra utgången bidrar till en oemotståndlig dramatik.


Inför säsongstarten väcks frågor om vilket lag som kommer att överraska, vilka spelare som kommer att dominera och hur de nya reglerna kommer att påverka spelets dynamik. Fansen ser fram emot att följa sina favoriter i jakten på Lennart Johanssons Pokal, där varje dribbling, mål och räddning skriver en ny sida i Allsvenskans historia. Låt spelet börja!


Allsvenskan 2023 - summering

Innan vi kastar oss in i den kommande säsongen ska vi passa på att minnas tillbaka på den gångna säsongen. Låt oss bryta ner det i delar för att få en överblick över de viktigaste händelserna.


Allsvenskan tabell 2023

TOPPSTRIDEN


Toppstriden i Allsvenskan 2023 blev en intensiv uppgörelse mellan Malmö FF, Elfsborg och Häcken, där varje match spelade en avgörande roll på vägen mot guldet. Denna trio kämpade tappert och bjöd på en fotbollsfest som höll fansen på helspänn ända till säsongens slut.


Malmö FF


Malmö FF, kända för sin vinnarkultur och starka trupp, gick in i säsongen som en av favoriterna till ligatiteln. De visade prov på sin klass genom att konsekvent plocka poäng, även i tuffa matcher. Med en blandning av rutinerade spelare och ung talang fortsatte Malmö att vara ett hot mot varje motstånd.


Elfsborg


Elfsborg, med sin positiva fotboll och offensiva strategi, överraskade många och bevisade att de var seriösa utmanare till ligatiteln. Lagets förmåga att hitta nätet och deras sammanhållna försvarsspel gjorde dem till en farlig motståndare genom hela säsongen. Elfsborgs engagemang och beslutsamhet syntes tydligt på planen, där de tog viktiga segrar mot direktkonkurrenter.


Häcken


Häcken visade upp en imponerande form under säsongen och utmanade starkt för toppositionerna. Med en stark offensiv och snabba omställningar blev de en mardröm för många lag. Häckens förmåga att prestera konsekvent, även under press gav laget en välförtjänt tredjeplats.


Avgörandet


När säsongen närmade sig sitt slut var det minimalt som skilde lagen åt. Varje match, varje mål och varje poäng blev avgörande. I en dramatisk avslutning, där spänningen var olidlig fram till den sista omgången, lyckades Malmö FF till slut säkra sin plats som svenska mästare i en avgörande match mot titelkandidaten Elfsborg. Malmö FF behövde vinna och gjorde det inför sina hemmafans. Lagets erfarenhet av att hantera press och förmågan att prestera när det verkligen gällde visade sig vara avgörande. Malmö FF:s seger var en triumf för deras konsekventa kvalitet och djup i truppen, vilket återigen bekräftade deras status som en av Sveriges främsta fotbollsklubbar.


Toppstriden i Allsvenskan 2023 kommer att bli ihågkommen för sin intensitet, kvalitet och osäkerhet, där Malmö FF, Elfsborg och Häcken alla visade varför svensk fotboll är så passionerad och oförutsägbar.


NEDFLYTTNING


Förra säsongen i Allsvenskan blev en tuff period för både Degerfors IF och Varbergs BoIS, vilket ledde till att båda lagen tyvärr åkte ur Sveriges högsta fotbollsliga. För Degerfors, som kämpade med att finna konsekvens i sitt spel, var säsongen särskilt prövande. Trots att de visade prov på kämpaglöd och perioder av lovande fotboll, lyckades de inte samla ihop tillräckligt med poäng för att säkra sitt fortsatta allsvenska kontrakt. Problemen var mångfacetterade, med brister i både försvarsspel och målproduktion.


Varbergs BoIS delade en liknande öde. Trots ett hårt arbetande lag och en vilja att utmana även de starkaste motståndarna, fann de sig ofta på fel sida om resultatlinjen. Varbergs förmåga att stå upp mot topplagen gav hopp, men inkonsekvens i prestationerna och svårigheter att omvandla chanser till mål bidrog till deras nedflyttning.


Brommapojkarna lyckades via kvalspel hålla sig kvar i Allsvenskan och återfinns i startfältet säsong 2024.


Allsvenskan Tabell 2024

Allsvenskan Tabell 2024

Årets Allsvenskan består som vanligt av 16 lag. I kontrast till säsong 2023 har två nya lag tillkommit och ersätter Degerfors och Varberg som förpassades till Superettan. De lagen som knep de två topplaceringarna i Superettan 2023 och därmed flyttades upp till Allsvenska blev Västerås och Gais. Västerås blev laget som vann och det blir spännande att se hur de kommer att kunna stå upp i den svenska fotbollens finrum.


Allsvenskan matcher - Premiär omgång 1

På lördagen den 30 mars kl 15:00 står fotbollsfans inför ett spännande ögonblick när Allsvenskans premiär sparkar igång med en toppmatch mellan IFK Norrköping och Malmö FF. Titelförsvarande Malmö FF mot Norrköping som alltid är redo att utmana, blir detta en perfekt start på säsongen. Fansen kan förvänta sig en match fylld av action och strategiskt spel. En riktig fotbollsfest är att vänta! Nedan följer ett hela premiäromgången i Allsvenskan 2024.


Allsvenskan matcher omgång 1

Allsvenskan 2024 Odds - Vem vinner och vilka åker ut?

Spelbolagen är redan i full gång med att erbjuda odds för vem som kommer att ta hem titeln i Allsvenskan denna säsong. Med en bred skara av favoriter och underdogs ger detta fansen en spännande möjlighet att satsa på sitt favoritlag eller joker som kan skrälla. Titelförsvarande Malmö FF har givits ett favoritskap av sällan skådat slag. Ynka 1.70 är oddset på att MFF tar guldet. Pallar de trycket och därmed upprepar förra säsongens triumf eller får vi en uppstickare som utmanar fotbollsordningen? Detta är en perfekt chans för fotbollsälskare att lägga ett spel på sina favoritlag.


Spelsidan Nya Expekt erbjuder en välkomstbonus i form av ett Gratisspel på upp till 1500 kr när man registrerar konto. Det är ett ypperligt läge att att använda bonusen på sitt favoritlag som möjligtvis inbringar dubbel glädje vid slutet av säsongen? Nedan är samtliga odds på vinnare av Allsvenskan 2024. Klicka på bilden för att komma till Välkomstbonusen.


Allsvenskan 2024 odds Nya Expekt Oddsbonus Gratisspel

Enligt denna oddssättning är spelbolaget ense om att Häcken och Djurgården blir MFF:s främsta utmanare till guldet. Hela 1.90 ger de att sluta top 3 medan fjolårets tvåa Elfsborg ger hela 2.80 i odds på samma spel. Något som på förhand känns väldigt spelvärt. Brommapojkarna och nykomlingen Västerås går en tuff säsong till mötes och väntas kämpa i bottenstriden. Vi får hela 4 i odds på att någon av dem slutar på den övre halvan. Kanske kan någon av dem bli årets joker?


Vi ser med glädje och entusiasm fram emot avsparken av den Allsvenska säsongen 2024 som därmed blir den hundrade upplagan av mästerskapet. Lets go!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page